Vítejte v mém dalším domově vzdáleném více než 2 700 km od mého domova.

26/5/2023
Příběhy

“Chybělo mi slunce, moře, středomořská kuchyně, ale i prostor a pocit volnosti. V minulosti jsem strávil několik měsíců na Kanárských ostrovech a domů jsem se vždy vracel jako někdo jiný. Výhoda delšího pobytu v zahraničí je, že už po prvních několika týdnech se blíže seznámíte s místními, objevíte autentické podniky a poznáte, jak vše funguje. Tyto delší cesty mě neskutečně obohacovaly a mně došlo, že být rezidentem v cizí zemi bylo mnohem blíže realitě, než jsem si možná do té doby myslel,” vysvětluje Vašek, co ho vedlo ke koupi zahraniční nemovitosti ve španělské Costa del Sol.

“Být rezidentem v cizí zemi bylo mnohem blíže realitě, než jsem si možná do té doby myslel.”

Koupí domu v zahraničí si Vašek splnil nejen jeden ze svých snů, ale jeho zkušenost ho přivedla až ke vzniku Rezidente, konceptu spoluvlastnictví nemovitostí v zahraničí. Vašek si totiž svoji nemovitost ve Španělsku nekoupil sám.

“Nemovitost ve Španělské Costa del Sol jsem se rozhodl koupit se svými přáteli. I když se každý nacházíme v jiné životní etapě - oni jako rodina s malými dětmi a já s manželkou teprve na začátku cesty - tak si myslím, že jsme všichni hodně získali.”

Nicméně cesta od nápadu koupit domov v zahraničí až po jeho vlastnictví byla ještě dlouhá. Vašek měl spolu se svými přáteli více otázek než odpovědí. Zajímalo ho, kolik je bude stát provoz? Kdo se o nemovitost bude starat? Vyplatí se jim celá investice?

Vašek se vždy pohyboval v oblasti financí a budování nových produktů, proto se tak nějak přirozeně rozhodl najít odpovědi na všechny otázky a tím postupně začal vznikat koncept Rezidente. Vašek přišel s návrhem konceptu, stal se prvním klientem Rezidente a nyní sdílí jeho přidanou hodnotu se všemi, kdo chtějí tak jako on strávit část roku v zahraničí.

Rezidente reaguje na změnu životů nás všech. Přichází s možností cestovat a zároveň být doma. Příležitostí být v teple, když je u nás zima. Možností pracovat a získat nadhled mimo kancelář, komunitu, hranice. To všechno vám umožní spoluvlastnictví nemovitosti v zahraničí.

“Mění se po léta zažité pracovní návyky, způsob trávení dovolených a i o vzdělávání dětí přemýšlíme v  širších souvislostech. Práce nemusí být vázána na jedno místo a čas od devíti do pěti, vystavit děti jiné kultuře a jazyku je něco, co si s sebou ponesou celý život a dovolená už dávno nejsou jen dva týdny v rezortu, kde se vám vlastně moc nelíbí,” vysvětluje Vašek, co všechno mu i jeho přátelům dalo vlastnictví nemovitosti v Costa del Sol.

“Mění se po léta zažité pracovní návyky, způsob trávení dovelených a i o vzdělávání dětí přemýšlíme v  širších souvislostech.”

Vaškova nemovitost pro něj rozhodně není jen 3+kk s terasou a výhledem. Je to místo, které tu pro něj bude, když bude potřebovat vypnout, strávit čas s rodinnou a přáteli či pracovat na dalších projektech.

S Rezidente můžete takovou nemovitost vlastnit i vy. https://www.rezidente.cz/nemovitosti

Prozkoumejte naše nabídky jako první

Odebírejte je a mějte přehled o nejlepších nabídkách.

Děkujeme! Váš e-mail jsme úspěšně přidali.
Oops! Někde se stala chyba. Zkuste to prosím znovu.

Další zajímavé články

na dalších zajímavých článcích pracujeme